Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
Nadhira Ishak

26 January 2013

Proud to be _____ :)

Long time no see , hey everyone ? miss me ? for sure not right ? haha. ya I know, . #hey little girl i miss u , opppss , i hear someone said that, they miss me ? omg , wow . #gelak tutup mulut sikit. hoho.

Selesai sudah edisi gedik itu. Sesunguhnya aku memang geli geleman. Okay, hari ni hari sabtu, aku berada di rumah , di utagha. Yayyy , serius kalau berada di rumah, aura rumah tu telah menarik sikit sebanyak sikap untuk duduk di rumah tu lebih , dia bagi kita Qada semua benda. whoaaa. Memang pon . meqadakan benda yang tak sempat buat. Contohnya, tido, sah-sah la kan, cuba cakap dekat aku sapa yang balik dari tempat belajar yang jauh tu tak qada tido ? kalau ada pon , popularitinya sikit ja. mungkin dalam 1/10. Mungkin la. #ceh memandai ja, aku buat statistik sendiri eh. so , jangan la percaya. Itu hanyalah kemungkinan SAHAJA. 

okay. kalau kita cuti, kita selalu buat apa selain tido ? spend time with family , friends and the others. Then, Do a lot of assignment right? so do i. Biasalah student kan, takdenya cuti dengan gembira, kalau cuti ja, mesti ada assignment yang banyak. Kita kan pelajar, so tanggungjawab pelajar la kan ? :). Lumrah kehidupan. 

So , sekarang saya sudah sem dua , semester dua. Alhamdulillah, result sem 1 tahun lepas, membanggakn. Rezeki kan ? Allah bagi . I'm in Deans List so do my friend . Thanks Allah for give me the opportunity for me to survive  , and let me study in here. I wish I could make my parents proud of me. Since I was kid until I SPM, I not perform well. Yela, pernah sekali mak saya cakap macam ni , 
"Adik, apa yang hang nak semua mak bagi, mak tanak hang bayar balik semua tu, tapi mak nak satu ja, hang belajar rajin-rajin dan dapat result cemerlang dan berjaya ja , yang tu ja mak minta."

Okay, sentap ? mestila sentap , mak kita cakap macamtu , ya , waktu tu aku rasa Ya Allah , kenapala aku ni teruk sangat ? benda simple ja mak aku minta, aku tak boleh bagi. Nangis ? sudah semestinya. waktu tu aku rasa, aku ni macam anak yang tak berguna. mak aku selalu cakap macam ni, adik, kalau result dah keluar parent pakat dok tanya result hang apa. kalau hang malu, hang belajar la rajin rajin bagi dapat result elok. wow lagi sentap disitu. then , sejak dari situ, since aku ada dkt IIC ni, aku study hard, tak banyak main, mengelamun dalam kelas tu kurang.

Course yang aku ambil ni pula, banyak psychology subject. best ? besttt , sebab dapat tahu, orang tu macamana, hahaha. Tapi bila mai exeam, perghhh , soalan dia , critical thinking. sycho gila. kalau tak baca buku, confirm tak boleh dapat A+ ! , kalau baca sikit pon still jugak boleh dapat B, sebab campur dengan kerja dalam kelas kan, practical in class 60 , exam : 40 = 100 . sebab itula, bila dalam kelas semua orang kalau boleh nak buat seperfect yang boleh untuk setiap subject tu, adakalanya, bila waktu presentation semua orang nak menambat hati lecturer bagi dapat full mark terus. contohnya , baru-baru ni  ada drama muzikal, so kitaorg semua dalam kelas tu buat yang terbaik gila sampai miss cakap "saya tak tahu nak bagi markah, sebab semua hebat-hebat belaka" yayyy. Alhamdulillah. kan Allah dah cakap, kalau kita usaha, mesti kita dapat hasilnya. Ya, saya pegang benda tu, 

Every efford that we perform, we should remember Allah, and the calm is come for you :).  

Okay, last but not least, i want to share something that precious for me :) . Guys thanks All this. 
U guys bright my day everyday. ILOVEU. 


nanti saya story mory lain ya , pasal birthday saya hari tu.
Mak saya ajak saya keluar makan, so babai kawan-kawan. 

IloveuAN :)

 

Thanks for reading

 
Design With Love By Nabila Medan. Edit by NADHIRA ISHAK .