Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
Nadhira Ishak

1 August 2013

balik kampung !

 Assalamualaikum , 

tak sabar nak balik kampung . semua dah beli . yayyyyy . tak sabarnyaaaa . :D . tiket bas pukul 8 . so , kena berbuka dekat pudu sentral dulu then terus ahaja naik bas. harap tak jam la . semua student cuti start 3.8.13 . so aku balik awal , 2.8.13 , hari jumaat itu aku sudah chaw . daaaa KL , aku nak balik kampung . hohoho . tak sabar nak berpuasa dan beraya dengan keluarga ni . okay la . nak berkemas , esoka ada usrah dan petang terus menuju ke pudu sentral . 

Kepada yang lain , yang nak balik ke kampung, selamat pulang ke kampung. Berhati-hati di jalan raya. sapa yang drive tu, drive elok - elok dan ingatlah orang yang tersayang. mak dan ayah kita tunggu , diorang tak pergi mana pon . so, balik balik jugak , permanduan yang cermat itu dipentingkan dahulu . SAFETY FIRST. 

Okay , bye . 
Thanks for reading

27 May 2013

Anniversary . . . Friendship :D

Hye guys , today is 27 May 2013 . 

Anniversary ? so , today is a precious day , why ? because today is our anniversary since we met at International Islamic College , Gombak by IIUM date on 27 May 2012 . Our friendship . Anniversary friendship :D


Weird ? Yeah, exactly , weird . Jarang dengarkan ? so , kami semua buat kelainan dan sambut anniversary satu tahun perkenalan kami semua sebagai kawan , bukan anniversary pakwe makwe semua tu ya, bukan okay . bukan . Saya harap anda semua pon patut cuba buat kelainan , jangan sambut anniversary dengan pakwe or makwe je, cuba cari kelainan sambut dengan kawan kita yang rapat dengan kita susah senang bersama kan ? . Bila kita jauh , dan macam saya ni , jauh dari keluarga , kalau sakit ke , susah ke nak minta tolong sape lagi kalau bukan kawan sendiri kan ? 


So, kawan-kawanlah yang banyak membantu , susah senang bersama . Sakit , kawan yang tolong masak , bagi makan ubat , kadang-kadang boleh digelarkan sebagai nurse la jugak , atau bibik . haha . maaf ya kawanku :p.


Assignment last minit , tak siap , kawan jugak tolong cari dan ada jugak yang buat sama-sama , sampai tido pukul 5 pagi . Itulah gunanya kawan , kawan kita ada dimana-mana cuma pandai atau tidak je kita nak treat kawan kita itu sebagai apa . Janganlah buatkawan macam kuli pulak, malas nak buat assignment , suruh kawan yang buatkan ,itu bukan kawan tu , itu mempergunakan kawan sendiri untuk kepentingan peribadi . so jangan ya. 


Okay bytheway , I want to post a picture ,  picture speak louder than word right ? :) so take a nap to look our celebration .

Ayu tak ? :D

Acara potong kek :p

Tangkap gambar lagi , gila gambar tau :p

Ni la kek kami , ada marshmallow tau . jgn jeles .


Tadaaaaa , sesi bergambar utk memotong kek . setiap sorg gambar tau , hohoh

Okay , ini kawan saya , namanya shahidah najihah sharidan nak tgok blog dia ? KLIK SINI, Dia ni orang Penang . hohoh . kami berdua kenal start dari waktu pendaftaran pada 27/5/12. Matric card kami berdua pon dekat je no , dia no 50 saya 51. Dia baik sangat , banyak tolong saya , sangat kelakar walaupun kadang-kadang senget haha . Dialah satu-satunya yang mak saya sangat senang denganya sebab orang utara kan , lagi satu mak saya kenal mak dia , so senang la nak communicate . *Ayat tak boleh blah ? senang nak communicate ? maybe la. :D
From heart :
 Aku sayang hang weh . Hang baik sangat , hang la kekadang jadi mak aku , suruh mandi , basuh baju semua complete la , bagi makan pon dia jugak kadang-kadang la , tapi bila saya sakit , dialah jadi nurse  , heeee , tolong masak bubur . hehehhe . 
Aku sayang hang, walaupun aku buat hang marah or geram, tapi aku tau hang pon sayang aku , sebab tu hang marah . :p 





:D
I LOVE ALL OF YOU 
mmuaaahhhh :*






Thanks for reading

26 January 2013

Proud to be _____ :)

Long time no see , hey everyone ? miss me ? for sure not right ? haha. ya I know, . #hey little girl i miss u , opppss , i hear someone said that, they miss me ? omg , wow . #gelak tutup mulut sikit. hoho.

Selesai sudah edisi gedik itu. Sesunguhnya aku memang geli geleman. Okay, hari ni hari sabtu, aku berada di rumah , di utagha. Yayyy , serius kalau berada di rumah, aura rumah tu telah menarik sikit sebanyak sikap untuk duduk di rumah tu lebih , dia bagi kita Qada semua benda. whoaaa. Memang pon . meqadakan benda yang tak sempat buat. Contohnya, tido, sah-sah la kan, cuba cakap dekat aku sapa yang balik dari tempat belajar yang jauh tu tak qada tido ? kalau ada pon , popularitinya sikit ja. mungkin dalam 1/10. Mungkin la. #ceh memandai ja, aku buat statistik sendiri eh. so , jangan la percaya. Itu hanyalah kemungkinan SAHAJA. 

okay. kalau kita cuti, kita selalu buat apa selain tido ? spend time with family , friends and the others. Then, Do a lot of assignment right? so do i. Biasalah student kan, takdenya cuti dengan gembira, kalau cuti ja, mesti ada assignment yang banyak. Kita kan pelajar, so tanggungjawab pelajar la kan ? :). Lumrah kehidupan. 

So , sekarang saya sudah sem dua , semester dua. Alhamdulillah, result sem 1 tahun lepas, membanggakn. Rezeki kan ? Allah bagi . I'm in Deans List so do my friend . Thanks Allah for give me the opportunity for me to survive  , and let me study in here. I wish I could make my parents proud of me. Since I was kid until I SPM, I not perform well. Yela, pernah sekali mak saya cakap macam ni , 
"Adik, apa yang hang nak semua mak bagi, mak tanak hang bayar balik semua tu, tapi mak nak satu ja, hang belajar rajin-rajin dan dapat result cemerlang dan berjaya ja , yang tu ja mak minta."

Okay, sentap ? mestila sentap , mak kita cakap macamtu , ya , waktu tu aku rasa Ya Allah , kenapala aku ni teruk sangat ? benda simple ja mak aku minta, aku tak boleh bagi. Nangis ? sudah semestinya. waktu tu aku rasa, aku ni macam anak yang tak berguna. mak aku selalu cakap macam ni, adik, kalau result dah keluar parent pakat dok tanya result hang apa. kalau hang malu, hang belajar la rajin rajin bagi dapat result elok. wow lagi sentap disitu. then , sejak dari situ, since aku ada dkt IIC ni, aku study hard, tak banyak main, mengelamun dalam kelas tu kurang.

Course yang aku ambil ni pula, banyak psychology subject. best ? besttt , sebab dapat tahu, orang tu macamana, hahaha. Tapi bila mai exeam, perghhh , soalan dia , critical thinking. sycho gila. kalau tak baca buku, confirm tak boleh dapat A+ ! , kalau baca sikit pon still jugak boleh dapat B, sebab campur dengan kerja dalam kelas kan, practical in class 60 , exam : 40 = 100 . sebab itula, bila dalam kelas semua orang kalau boleh nak buat seperfect yang boleh untuk setiap subject tu, adakalanya, bila waktu presentation semua orang nak menambat hati lecturer bagi dapat full mark terus. contohnya , baru-baru ni  ada drama muzikal, so kitaorg semua dalam kelas tu buat yang terbaik gila sampai miss cakap "saya tak tahu nak bagi markah, sebab semua hebat-hebat belaka" yayyy. Alhamdulillah. kan Allah dah cakap, kalau kita usaha, mesti kita dapat hasilnya. Ya, saya pegang benda tu, 

Every efford that we perform, we should remember Allah, and the calm is come for you :).  

Okay, last but not least, i want to share something that precious for me :) . Guys thanks All this. 
U guys bright my day everyday. ILOVEU. 


nanti saya story mory lain ya , pasal birthday saya hari tu.
Mak saya ajak saya keluar makan, so babai kawan-kawan. 

IloveuAN :)

 

Thanks for reading

 
Design With Love By Nabila Medan. Edit by NADHIRA ISHAK .