Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
Nadhira Ishak

16 August 2012

FATE is a FATE (takdir) .



Alhamdulillah , hari ini 15 August 2012 bersamaan 27 ramadhan. Ya Allah , kejap sahaja masa itu berputar. Pejam celik - pejam celik dah ramadhan nak pergi , dan datang pula Aidilfitri yang di tunggu oleh semua umat Islam di pelusuk dunia untuk merayakannya. Alhamdulillah , harap semua umat Islam tidak kira dimana ISLAM itu berada sihat walafiat dan sentiasa dilindungi olehNya aminn. 

10 malam terakhir ramadhan , ramai yang sedang beristiqamah , bertadarus , solat tarawih , dan solat-solat sunat yang lain untuk mencari Lailatul Qadar. Ini kerana fitrah kita manusia yang sukakan kebaikan dan kesucian, kerana asal usul kita pun dari Syurga, tempat paling suci.  
Changing from bad to good is a long-term adventure , but it is wonderful . 
Kita patut bersyukur dengan apa yang Allah beri.  Alhamdulillah , terima kasih Ya Allah , Engkau masih memberi aku peluang untuk hidup di dunia ini untuk mengenali Mu dengan lebih dekat , Kekasih Mu (Muhammad SAW) dan mendalami ISLAM.  

Nanti mesti ada orang akan kata , nak jadi Ustazah la pula kan ? berfalsafah pula. Ok  , saya bukan nak jadi Ustazah or what so ever tapi kita kan bersaudara so memang tanggujawab kita sebagai saudara untuk menegur untuk menjadi yang lebih baik dan sebagai peringatan untuk diri saya sendiri. Sesungguhnya manusia mudah alpa mengenai keangunggan ciptaan TuhanNya Yang Maha Esa.
 HIS AMAZING ! SUPERB AMAZING , WE SHOULD PROUD TO BE MUSLIM PEOPLE ! 
In addition , we as a caliph in the earth , we should concern about everything around in this world. It is because , we are human,  we have a fate about something that will happen to us right ?  So , we must accept what kind of fate that come to us in a good or in a bad. Some of my closest friend , got a flying colours in SPM result last year (2011) , and she got a sponsorship from JPA to UK in course of Psychology , now she in INTEC for 2 years preparation before go to UK. But , some of my friend got a flying colour too , but did not get any sponsorship or place in a government University. This is call a fate. Allah know best for us. Allah plan is the best and better and more powerful than our plans. Decision is decision. We as a caliph and a servant to HIM must accept the fate and survive for it. May Allah ease everything. May Allah bless people around us who have done so much for us and those who pray for ours . 
All we need is FAITH and TRUST. 

p/s : I don't know what happen to me just now , just post about something yang terpendam dan terbuku di hati ini yang sudah sekian lama.  


Thanks for reading

14 August 2012

Involuntary Action .




Hello.

comel tak marshmallow tu ? , comel kan heeee .
saya harap orang itu belikan saya marshmallow .
heeee....k. abaikan. FOCUS ! 

Tadi aku masuk bilik kakak, mata ternampak broadband. Lepas tu involuntary action occured. Sumpah tak boleh kawal. Dia macam reflex. Nampak broadband, kena ambik jugak. Tu pasal boleh update ni... HAHA. Nasib baik la dia tinggai. Terima kasih tau. Adik sayang kakak. :)

Anyway. Hari ni baru permulaan nak study study + do an assignment bagai pada waktu senggang dan terluang. (Hang balik cuti punya lama , baru hang nak study hari ni #14.8.12). Memang susah. Dah susah sangat, aku bukak TV Al Hijrah. Boleh la tahan. Masuk jugak ilmu daripada tak masuk langsung. Sebab duduk depan tv, dia tak rasa macam nak terus tak study sebab maybe otak dah set, if depan tv, benda best. Mind-set tu memainkan peranan tinggi. Tapi hampeh takdak yang benda yang aku nak, ulang benda yang sama the whole freaking day. 

Kbye. 

Thanks for reading

 
Design With Love By Nabila Medan. Edit by NADHIRA ISHAK .